Totalul afișărilor de pagină

marți, 21 ianuarie 2014

Cine sunt.

Intr-o introspectie profunda, in momentul apogeului orgoliului etern ce il ți ascuns inauntrul tau ajungi sa te gândești la tine. La momentul cand ai pășit prima data pe drumul acesta lung pe care mergi din ce in ce mai repede, la evoluția ta de-a lungul sau, la influențele pe care le-ai avut (mai mult sau mai puțin importante,in viața celorlalti) si la persoanele ce vin si pleacă din viața ta ca dintr-o camera deschisă ale cărei uși îți este frică sa le închizi ca sa nu ramai singur. Te gândești la iubire, la trecutul ce a zburat atat de repede cu copilăria-i suavă si visurile sale ce se sting încet ca o lumânare in bătaia vântului maturității și apoi, temător,privesti spre viitor.
Este absurd, as putea spune, cand te gândești la tine si iti dai seama ca intr-o oarecare măsura nimeni nu te cunoaște, nici macar tu nu ai pătruns atat de adânc in propria-ti fiinta încât sa te înțelegi perfect. Analizezi zile pierdute si gasesti cusururi iremediabile, decizii luate in care nu te regasesti. O teorie este un mecanism de legi ce pot defini acțiunile unor lucruri pe durata lunga ( după teoria relativității generalizate) sau scurta (după mecanica cuantica)  care verifica niște observații. Omul, in schimb, ca si creatura complexa nu va verifica mereu aceleași Observații si deși este ciudat este adevărat. Fiecare individ are propriul sau 'algoritm' care este modificat pe parcurs de 'factori externi'.Nu as vrea sa imi imaginez cum ar fi sa fim toti la fel. Ar cel mai rau lucru care i s-ar putea intanmpla omenirii, fiecare este original prin felul cum gandeste si actioneaza si din fericire niciodata nu poti gasi pe cineva care se aseamana intocmai cu tine, este te face original, te face sa fii 'tu' si te motiveaza sa dovedesti cine esti si ce poti face. Fara originalitate, am fi nimic. (You were born original, so don't die a copy.)
Un om este media oamenilor de care este înconjurat si a cărților pe care le citește. Eu personal, nu am fost niciodată constant, niciunul dintre noi nu poate fi pe o perioada lunga de timp. Am fost influențati de iubire, de ura, de emoție, de fericire si am acționat din păcate fără a ne consulta ratiunea care era, și așa, destul de încurcată.
Viața pare scurta, dar e doar o clipa si viitorul e acum, e momentul in care conturezi cu ajutorul imaginatiei universul tau perfect pentru care te zbati atat de mult după aceea. Trecutul determina cine esti, iar viitorul cine vei fi, deci in afara de un punct, prezentul, Intersecția celor doua coordonate este aproape inexistenta. Momentul in care te poți descoperi pe tine, sau te poți reinventa este ziua întâi a viitorului si ultima zi a prezentului, este orice zi obisnuita si aproape banala, cateodata lipsită de importantă, este ceva măreț doar daca tu o faci prin fiinta ta sa fie asa. Nu te poți cunoaște in totalitate si nu doar de tine depinde 'soarta' ta, dar esti un principalul protagonist in jurul căruia se învârt mai multe decat ti-ai putea închipui, in fiecare zi poți sa fii 'cel mai bun tu' si sa iti dovedești importanta intr-o masa de oameni, acceptând trecutul, nu renegandu-l si mergând  nerăbdător spre viitor, nicidecum cu frica in suflet si asa vei ajunge sa fii 'tu' , oricine ai fi de fapt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu