Totalul afișărilor de pagină

vineri, 26 iulie 2013

Destin?

Destin? O intrebare apparent stupida, dar care ar trebui sa dea de gandit mult si multora. Mai ales acelor oameni care cand o dau in bara ii auzim spunand "asa a fost sa fie", nu , asa a fost pentru ca tu ai facut-o sa fie asa, aceasta este doar o autoconsolare pentru cei ce nu ajung unde si-ar dori.
Destinul este definit ca fiind soarta, si/sau o forta supranaturala care hotaraste tot irevocabil, dar asa e? Eu cured ca nu si nu sunt doar eu , pentru cei ce vor sa afle mai multe le recomand sa se uite la filmul "The Secret". Se spune ca puterea gandului este nemarginita, si ca daca un om ar sti cat cantareste un gand emis de el, ar avea grija inainte sa isi lase mintea manata de factorii externi si ar considera totul cel putin de doua ori.
Dar ce am spus pana acum este filosofie pura si nu stiu pe cine intereseaza, asa ca acum va voi prezenta viziunea ma despre partea practica a gandirii, a puterii de a alege si deci, asupra destinului. Daca iti doresti ceva universul incepe sa lucreze pentru a te aduce din ce in ce mai aproape de acel ceva ,dar, categoric, tu trebuie sa ii fi alaturi. Dupa parerea mea drumul pana la ceea ce iti doresti il poti numi destin, o calatorie in care tu iei toate deciziile influentat sau nu de altii si prin deciziile tale influentandu-i mai mult sau mai putin pe cei ce apar pe parcursul drumului tau, criticand, incurcand sau ajutand dupa caz si implicandu-se involuntar in viata ta.(As dori sa fac acum o mica paranteza referitoare la critica de care te izbesti zi de zi. Critica este cel mia bun lucru inventat, ea ii determina doar pe cei pregatiti sa ramana in picioare si este cea mai pura forma a adevarului. Chiar daca unii oameni critica doar pentru a descuraja te poti folosi de sfaturile pe care ti le confera involuntar si apoi le poti arata mila.) Acum revenind, viitorul deci si destinul este in mainile tale, chiar daca te simti neimportant, doar unul din alti 1000 de oameni, de fapt deciziile tale influenteaza tot universul si alte 100 de persoane din jurul tau, care, la randul lor, influenteaza alte persoane ( "Da-mi un punct de sprijin si pot misca intreg universul.") Daca vreodata te simti manipulat , te simti un infim, de fapt destinul tau este doar al tau si in functie de mintea ta  alte multe lucruri la care nici nu te gandesti se intampla in jurul tau. Da, suna absurd ce am de spus, dar viitorul e acum si e doar al tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu